Gestelde vragen over de Happy op reis

Scrol naar: 6) Is gaatjesdeksel geschikt? 5) Hoe maak je een comfortabel kussen? 4) De hooikistmethode kan ook met de slaapzak, waarom een Happy? 3) Wanneer je met twee personen op pad gaat, neem je dan één of twee Happy’s mee?  2) Neemt een Happy veel plaats in? 1) Hoe lang duurt het voor je kunt eten?


 

6) Is een gaatjesdeksel geschikt?

Wanneer er gaatjes in het deksel zitten, is het wenselijk om deze af te dekken met iets, bijvoorbeeld aluminiumfolie of een papieren zakdoekje


5) Hoe maak je een comfortabel kussen?

Schuif de twee rondjes en de wand in je slaapzakhoes of in een kussensloop (Therm-a-Rest). Dit is de zachte toplaag van je kussen. Voor de hoogte gebruik je een tas, regenpak, kleding e.d.


4) De hooikistmethode kan ook met de slaapzak, waarom een Happy?

  • de hoezen van de Happy zijn sneller gewassen en gedroogd dan een slaapzak als er gemorst is
  • het koken staat los van het inrichten van de tent, kan gemakkelijk zijn bij regen
  • de pan in de Happy zetten tijdens het eten is handig en prettig
  • je maakt een comfortabel kussen met de Happy

3) Wanneer je met twee personen op pad gaat, neem je dan één of twee Happy’s mee?

Als je twee Happy’s meeneemt dan kun je allebei optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van de Happy. Dat betekend de pan erin zetten tijdens het eten, eenpansgerechten maken en je hebt allebei een kussentje. Maar alle andere voordelen blijven bestaan als je besluit met één Happy op pad te gaan. Je zet dan het eten met de langste kooktijd in de Happy om te garen. De ene keer zullen dat de koolhydraten zijn die je aanvult met een groentegerecht uit blik of pot, een andere keer zet je verse groente in de Happy die je aanvult met een eenvoudig te bereiden koolhydraat zoals aardappelpuree en couscous.


2) Neemt een Happy veel plaats in?

Polyether heeft veerkracht en kun je tijdens het reizen, samengevouwen in een hoesje of plasticzakje doen.


 

1) Hoe lang duurt het voordat je kunt eten?

Mijn ervaring is: na een half uur ‘wachten’ is het eten gaar. Groentes met een lange gaartijd, snijd ik fijner dan groentes die snel gaar zijn.