Uiensaus

4 porties

pan 1,5 liter inhoud

koekenpan

 

25 g boter

300 g schoongemaakte uien

1 kleine rode paprika

250 g champignons

4 eetlepels bloem

6 kruidnagels

2 laurierblaadjes

zwarte peper naar smaak

mespunt nootmuskaat

2 theelepels marmite

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels zoete chilisaus

1/2 theelepel sambal

 

Snijd de uien in stukken, snijd de paprika in kleine stukjes en de champignons in vieren. Smelt de boter in een koekenpan en smoor de ui. Voeg de paprika en de champignons toe en bak ze even licht aan. Strooi de bloem over de groente en bak de bloem even mee. Breng dit mengel over naar de kookpan. Roer nu 2,5 dl heet water door het mengel.  Voeg de kruiden en sausen toe en zet de pan een uurtje in de Happy.

←terug naar Andere gerechten

←terug naar Overzicht recepten