Stoofperen

6 porties als bijgerecht

pan inhoud 1,5 liter

 

1 kg stoofperen

1 kaneelstokje

6 kruidnagels

3 eetlepels suiker

1 dl bessensap

1 eetlepel maïzena

 

Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Doe de peren, suiker, bessensap, het kaneelstokje en de kruidnagels in de pan. Voeg 4,5 dl water toe en breng het geheel aan de kook. Zet de pan in de Happy, laat ze geruime tijd staan. Na een paar uur giet je het vocht in een maatbeker. Schep de peren in een schaal, haal de kruiden er tussen uit. Breng het vocht opnieuw aan de kook en bind het met de eetlepel maïzena die je hebt opgelost in een eetlepel koud water. Even laten doorkoken en daarna giet je het aangemaakte sap over de peren. De peren zijn afgekoeld het lekkerst.

←terug naar Andere gerechten

←terug naar Overzicht recepten