soepen

De hoeveelheden van deze gerechten zijn afgestemd op twee personen.

3) Gebonden soep (de gemakkelijkste manier):

Stel dat je nog 1/3 deel van de verpakking Indiase kerriesoep over hebt, dan kun je die de volgende dag als voorafje nemen.

Breng 400 ml water aan de kook. Los in de andere pan de soep op in 100 ml koud water. Giet het kokende water deel voor deel bij de opgeloste soep, ondertussen goed roeren . Breng de soep nog even op temperatuur en zet de pan een kwartier in de Happy.

2) Gebonden kerriesoep (maaltijdsoep):

1 groene paprika, 1 winterpeen, 1 pakje vegetarische kruimelgehakt, 100 g macaroni, 1 zakje aardappelpuree, 2/3 Indiase  kerriesoep (Honig, voor 1 1/2 l)

Verdeel de gesneden groente over twee pannetjes. Breng de groente aan de kook in 400 ml water. Voeg macaroni en gehakt toe en breng het nogmaals aan de kook. Los de helft van de soep op in 100 ml koud water. Giet er heet water uit één pannetje bij, goed roeren en schenk het weer terug in de pan. Al roerend nog even verwarmen. Herhaal dit voor pannetje twee. Na de gaartijd van een half uur, roer je de aardappelpuree door de soepjes. Lekker met stukjes stokbrood besmeerd met bijvoorbeeld houmous.

2261) Venkelsoep met aardappelsalade:

1 courgette, 1 venkel, 1 paprika in de kleur naar wens, 1 pakje tomato frito van Heinz 350g, 1 bouillonblok,  peper

Snijd de groentes en verdeel ze over twee pannetjes. 1 kop water, 1/2 hoeveelheid tomatensaus, 1/2 bouillonblokje en een beetje peper per pan toevoegen.

De soep is heerlijk met  broodjes gevuld met aardappelsalade, recept 1 bij aardappelgerechten. Het broodkruim uit de uitgeholde broodjes leg je op de soep wanneer de soep gaar is.