Saus met linzen en kokosroom

Voor 4 porties

 

75 g bruine of groene linzen

1 pakje vegetarische rundvleesstukjes

2 uien

3 tenen knoflook

3 tl sambal

1 el milde kerriepoeder

3 laurierblaadjes

1 tl citroengras

1tl gemberpoeder

snufje zwarte peper

2 el pindakaas

200 ml kokosroom

150 g winterpeen

250 g kastanjechampignons

 

Week de linzen vooraf in water.

Snijd de ui en de champignons in stukjes, de wortel in blokjes en hak de knoflook.

Fruit de ui, voeg knoflook, sambal en kerrie toe. Doe de rest van de kruiden, de wortel, de kokosroom, uitgelekte linzen en 3 dl water erbij, breng het aan de kook. Roer de pindasaus er door. Bak intussen de champignons en de stukje vegetarisch rundvlees even aan en doe ze bij de saus. Zet de pan een uur in de Happy.

←terug naar Overzicht recepten