Rode paprikasoep

4 porties

dunschiller

pan minimaal 1,5 liter inhoud

staafmixer of keukenmachine

 

4  rode blokpaprika’s

75 g ui

2 eetlepel olijfolie

1 teen knoflook

2 theelepels pikante paprikapoeder

1 laurierblad

1/2 bouillonblokje voor 5 dl bouillon

5 dl water

1 tl marmite

zwarte peper

blikje maïs 70 g (Bonduelle crispy maïs)

 

Schil de paprika’s met een dunschiller (er mag wat blijven zitten),  verwijder de zaadlijsten en snijdt ze in stukken.

Fruit de gesneden ui en knoflook in de olijfolie. Doe de paprikastukjes erbij en fruit ze even mee.

Voeg de kruiden, het halve bouillonblokje en 5 dl water toe en breng de soep aan de kook. Zet de pan een half uur/uur in de Happy.

Pureer de soep na het garen met een staafmixer. Na het pureren gaat de mais erbij.

←terug naar Overzicht recepten