Rode paprikasoep

4 porties

dunschiller

pan minimaal 1,5 liter inhoud

staafmixer

 

4 rode paprika’s

1 ui

2 eetlepel olijfolie

1 theelepel knoflookpoeder

2 theelepels pikante paprikapoeder (of zoete met snufje chilipoeder)

1 laurierblad

zwarte peper

1 bouillonblokje voor 5 dl bouillon

750 ml water

blikje mais 150 gram

 

Schil de paprika’s met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijdt ze in stukken.

Fruit de gesneden ui in de olijfolie. Doe de paprikastukjes er nog even bij.

Voeg de kruiden, bouillonblokje en 750 ml water toe en breng de soep aan de kook. Zet de pan een half uur/uur in de Happy.

Pureer de soep na het garen met een staafmixer. Na het pureren gaat de mais erbij.

←terug naar Soepen

←terug naar Overzicht recepten