Rode bietenrisotto, romainesla en bloemkool

Een maaltijd voor twee personen

pan met een inhoud van 1,5 liter

 

100 g risottorijst

1 middelgrote rode biet

100 g ui → bewaar 1/4 deel voor de salade

3 dl water

zwarte peper

snufje zout

 

1 kropje baby romaine sla

25 g ui

1 bol gekonfijte gember

1/2 tl kerriepoeder

1 el kwark

1 el mayonaise

2 el dry roasted pinda’s

 

300 g bloemkool

1 à 2 plakken jong belegen kaas

 

Maak de ui schoon, en snijd hem in stukjes. Doe hetzelfde met de biet.

Verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de biet, peper, zout en het water toe. Wanneer dit kookt, voeg je de rijst toe, breng het weer aan de kook en zet de pan een half uur in de Happy.

 

Snipper het stukje ui voor de salade heel fijn. De bol gember snijd je eveneens fijn. Meng de ui, gember, kerriepoeder, yoghurt, mayonaise door elkaar. Was de sla en snijd hem. Meng de sla met de saus, de pinda’s strooi je op het bord over de sla.

 

Net voor dat de risotto gaar is kook je de bloemkool net gaar, leg de kaas op de bloemkool op de borden.

← terug naar Overzicht recepten