Risotto met snijbonen

2 porties

pan minimaal 1,5 l inhoud voor in de Happy

keukenmachine voor de snijbonen

 

150 g ui

150 g kastanje champignons

1 teen knoflook

400 g snijbonen

2 el olijfolie

40 g tomatenpuree

1 el Italiaanse kruiden

2 tl zoete paprikapoeder

zwarte peper

snufje zout

3,5 dl water

100 g risotto (AH excellent)

150 g Parmezaanse kaas

olijven in olie

 

Haal de puntjes van de snijbonen en snijd ze met het grootste snijblad met de keukenmachine in stukjes. Doe ze in een pan met water en een beetje zout en kook ze 5 minuten.

Pel de ui en snijd haar aan stukken. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze  aan plakjes.

Verwarm de olie in de pan, fruit de ui, voeg na een poosje de knoflook en de champignons toe. Roer de tomatenpuree erdoor en fruit deze even mee. Giet de snijbonen af en voeg ze toe. Nu kunnen de kruiden en het water erbij. Breng het aan de kook, als het kookt kan de risottorijst erbij en kan het geheel weer aan de kook gebracht worden. Zet de pan 50 minuten in de Happy te garen.

Maal de kaas en serveer deze en de olijven bij het gerecht.

←terug naar Overzicht recepten