rijst- en graangerechten

Voor ons tweeën heb ik de volgende gerechten gemaakt:

3) Gehakt met kaassaus, groente en rijst

1 pakje vegetarisch gehakt, 1 pakje kant en klare kaassaus, 300 g bloemkool, 1 komkommer, bakje bruschetta, 2 rijstbuiltjes Uncle ben’s langkorrelrijst

Breng ruim water aan de kook, leg de rijstbuiltjes erin en breng het opnieuw aan de kook. Zet de pan in de Happy. Snijd de bloemkool klein en breng ze in water aan de kook. Maak 2 pakketjes van aluminiumfolie van het gehakt met de kaassaus. Leg deze op de groente, even doorwarmen en inpakken in de Happy. Na een half uur is de rijst en de bloemkool gaar. Maak intussen de salade van komkommer gemengd met de bruschetta.

2) Kerrie-rijst

150 gram rijst, 1 zakje kerrie saus van Conimex, notenballetjes (vegetarische vleesvervanger)

Snijd de notenballetjes doormidden. Breng ze in 300 ml water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook dit even door. Los de saus op in 200 ml koud water en roer dit door het kokende mengsel, breng al roerend nog even aan de kook en laat het in de Happy garen.

Maak in de andere Happy een groente, bijvoorbeeld broccoli. (Kan ook als eenpansgerecht bereidt worden) Maak het gerecht helemaal lekker met nog wat rauwkost.

1) Rijstbuiltje met groente en pittige fruitsaus:

2 builtjes rijst Uncle Ben’s, 2 puntpaprika rood, 1 blikje doperwt met worteltjes 265 g uitlekgewicht, 1 blikje mais 285 g uitlekgewicht, vleesvervanger, 1 potje chili/fruit-dip.

Breng 700 ml water aan de kook, leg de twee rijstbuiltjes naast elkaar in de pan, nog even aan de kook brengen en in de Happy laten garen. Er mag wat water overblijven als de rijst gaar is.

Maak de paprika’s schoon en snijd ze aan stukken, doe ze onder in de pan. Daarop gaat de mais en de doperwt met worteltjes als laatste de vleesvervanger. Doe een dikke bodem water in de pan en breng het even goed aan de kook. Laat de paprika gaar worden in de Happy.

Giet het vocht af en verdeel de rijst en groente, eet de chili/fruit-dip er naar smaak bij.