rijst- en graangerechten

Voor ons tweeën heb ik de volgende gerechten gemaakt:

2) Kerrie-rijst

150 gram rijst, 1 zakje kerrie saus van Conimex, notenballetjes (vegetarische vleesvervanger)

Snijd de notenballetjes doormidden. Breng ze in 300 ml water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook dit even door. Los de saus op in 200 ml koud water en roer dit door het kokende mengsel, breng al roerend nog even aan de kook en laat het in de Happy garen.

Maak in de andere Happy een groente, bijvoorbeeld broccoli. (Kan ook als eenpansgerecht bereidt worden) Maak het gerecht helemaal lekker met nog wat rauwkost.

1) Rijstbuiltje met groente en pittige fruitsaus:

2 builtjes rijst Uncle Ben’s, 2 puntpaprika rood, 1 blikje doperwt met worteltjes 265 g uitlekgewicht, 1 blikje mais 285 g uitlekgewicht, vleesvervanger, 1 potje chili/fruit-dip.

Breng 700 ml water aan de kook, leg de twee rijstbuiltjes naast elkaar in de pan, nog even aan de kook brengen en in de Happy laten garen. Er mag wat water overblijven als de rijst gaar is.

Maak de paprika’s schoon en snijd ze aan stukken, doe ze onder in de pan. Daarop gaat de mais en de doperwt met worteltjes als laatste de vleesvervanger. Doe een dikke bodem water in de pan en breng het even goed aan de kook. Laat de paprika gaar worden in de Happy.

Giet het vocht af en verdeel de rijst en groente, eet de chili/fruit-dip er naar smaak bij.