Rijst, linzen en winterpeen

2 porties

Ik maak dit in een pan met een inhoud van 1,5 liter

eventueel een koekenpan

 

65 g groene linzen

100 g ui

100 g winterpeen

2 eetlepels olijfolie

2 tl gemalen koriander

1 tl gemalen komijn

1 tl sambal

100 g rijst (AH witte parboiled rijst)

275 ml water

1/2 tl marmite

4 kruidnagels

1 laurierblad

zwarte peper

50 g gemalen kaas

50 g  gebrande ongezouten cashewnoten grof gehakt

 

Week de linzen een aantal uur in ruim water, bijvoorbeeld ’s morgens in de koelkast zetten om ’s avonds te eten.

Snijd de ui fijn en rasp de peen grof.

Fruit de ui in de olijfolie, doe de peen, kruiden en sambal erbij en fruit ze nog even mee.

Voeg de rijst, de afgegoten en uitgelekte linzen, en 275 ml water toe. Breng alles aan de kook, los de marmite op in het vocht. Laat het gerecht ongeveer 1 uur in de Happy gaar worden.

Vlak voor het serveren schep je de kaas en noten erdoorheen. Wanneer je het gerecht niet warm genoeg vindt na het toevoegen van de kaas en de noten dan kun je het gerecht nog even doorwarmen in een koekenpan.

←terug naar Overzicht recepten

Lekker met bijvoorbeeld gekookte spinazie of andijvie of met rauwkost.