Rijst, linzen en winterpeen

4 porties

pan minimaal 2 liter inhoud

 

125 g groene linzen

200 g ui

200 g winterpeen

4 eetlepels olijfolie

4 theelepels koriander

2 theelepel gemalen komijn

2 theelepel sambal

200 g rijst (AH witte parboiled rijst)

550 ml water

1 theelepel marmite

8 kruidnagels

2 laurierblad

zwarte peper

100 g geraspte kaas

100 g  gebrande ongezouten cashewnoten grof gehakt

 

Week de linzen in ruim water (bijvoorbeeld ’s morgens in de koelkast zetten om ’s avonds te eten).

Snijd de ui fijn, rasp de peen op de grove rasp.

Smoor de ui in de olijfolie, doe de peen, kruiden en sambal erbij en smoor nog even mee.

Voeg de rijst, de afgegoten en uitgelekte linzen, en 550 ml water toe. Breng alles aan de kook, los de marmite op in het vocht. Laat het gerecht ongeveer 1 uur in de Happy gaar worden.

Vlak voor het serveren schep je de kaas en noten erdoorheen.

←terug naar Overzicht recepten

Lekker met bijvoorbeeld gekookte spinazie of andijvie of met rauwkost.