Rijst, linzen en winterpeen

4 porties

pan minimaal 2 liter inhoud

 

125 g groene linzen

200 g rijst (AH parboiled witte rijst )

200 g ui

200 g winterpeen

4 eetlepels olijfolie

4 theelepels koriander

2 theelepel gemalen komijn

2 theelepel sambal

1 theelepel marmite

8 kruidnagels

2 laurierblad

zwarte peper

100 g (oude) kaas geraspt of gemalen

100 g  gebrande ongezouten cashewnoten grof gehakt

 

Week de linzen in ruim water (1 uurtje in lauw water of de avond ervoor in koud water in de koelkast).

Snijdt de ui fijn, rasp de peen op de grove rasp.

Smoor de ui in de olijfolie, doe de peen, kruiden en sambal erbij en smoor nog even mee.

Voeg de rijst, de afgegoten en uitgelekte linzen, en 550 ml water toe. Breng alles aan de kook, los de marmite op in het vocht. Laat het gerecht ongeveer 1 uur in de Happy gaar worden.

Vlak voor het serveren schep je de kaas en noten erdoorheen.

←terug naar Rijst- en graangerecht

←terug naar Overzicht recepten

Lekker met bijvoorbeeld gekookte spinazie of andijvie of met rauwkost.