Rijst, linzen en rode biet

4 porties

pan minimaal 2 liter inhoud

 

125 g groene linzen

200 g rijst (AH parboiled witte rijst)

200 g ui

250 g ongekookte rode biet

4 eetlepels olijfolie

4 bolletjes gember op siroop

1 theelepel marmite

5 kruidnagels

zwarte peper

100 g (oude) kaas geraspt of gemalen

100 g  walnoten grof gehakt of 100 g witte amandelen gehakt of in plakjes

 

Week de linzen in ruim water (1 uurtje in lauw water of de avond ervoor in koud water in de koelkast).

Snijd de ui in stukken, schil de biet en snijd haar in blokjes van 1 cm en de gemberbolletjes in kleine stukjes.

Smoor de ui in de olijfolie, doe de gember, de blokjes rode biet en de kruidnagel erbij. Voeg de rijst, de afgegoten en uitgelekte linzen, en 550 ml water toe. Breng alles aan de kook en los 1 theelepel marmite op in het hete water.

Laat het gerecht ongeveer 1 uur in de Happy gaar worden. Vlak voor het serveren schep je de kaas en noten erdoorheen.

←terug naar Rijst- en graangerecht

←terug naar Overzicht recepten

Lekker met bijvoorbeeld  Romaine sla of vlees(vervanger).