Rijst, linzen en knolselderij

4 porties

pan minimaal 2 liter inhoud

 

125 g  groene of bruine linzen

200 g rijst (AH parboiled witte rijst )

200 g ui

200 g knolselderij

100 g gemalen kaas

100 g walnoten

4 el olijfolie

2 laurierblaadjes

8 kruidnagels

2 tl sambal

1 tl marmite

2 tl gemberpoeder

1 teen knoflook

eventueel vers peterselieblad

5,5 dl water

 

Zet de linzen in de week in ruim water. De avond ervoor in de koelkast of een uur van te voren op kamertemperatuur, gebruik dan lauw water.

Maal of rasp de kaas, hak de walnoten grof en zet ze afgedekt aan de kant.

Snipper de ui, hak de knoflook en rasp de knolselderij op de grove rasp.

Fruit de ui in de olie, voeg de knoflook en de knolselderij  later toe en fruit deze mee, voeg de sambal en de gemberpoeder toe.

Doe het water erbij en los de theelepel marmite in het warme water op. Doe de kruidnagels en de laurierblaadjes erbij.

Breng alles even goed aan de kook. Zet de pan een uur in de Happy om te garen. Voor het serveren schep je de kaas, walnoten en eventueel de gehakte peterselie erdoorheen.

Lekker met een tomatensalade.

←terug naar Overzicht recepten