Rijst, linzen en knolselderij

4 porties

pan minimaal 2 liter inhoud

 

125 gram groene linzen

200 gram rijst (AH parboiled witte rijst )

200 gram ui

200 gram knolselderij

100 gram gemalen kaas

100 gram walnoten

4 eetlepels olijfolie

2 laurierblaadjes

8 kruidnagels

2 theelepels sambal

1 theelepel marmite

2 theelepels gemberpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

eventueel vers peterselieblad

550 milliliter water

 

Zet de linzen in de week in ruim water. De avond ervoor in de koelkast of een uur van te voren op kamertemperatuur, gebruik dan lauw water.

Maal of rasp de kaas, hak de walnoten grof en zet ze afgedekt aan de kant.

Snipper de ui, rasp de knolselderij op de grove rasp.

Fruit de ui in de olie, voeg de knolselderij toe. Voeg de sambal, gemberpoeder en de knoflookpoeder toe.

Doe het water erbij en los de theelepel marmite in het warme water op. Doe de kruidnagels en de laurierblaadjes erbij.

Breng alles aan de kook. Zet de pan een uur in de Happy om te garen.

Vlak voor het serveren schep je de kaas, walnoten en eventueel de gehakte verse peterselie erdoorheen.

←terug naar Rijst- en graangerechten

←terug naar Overzicht recepten

Hier geserveerd met gekookte spinazie en een tomaat