pastagerechten

Voor ons tweeën heb ik de volgende gerechten gemaakt:

7) Pastasalade met doperwten:

pasta, blik doperwt, druiven, gezouten en gebrande noten

Breng ruim water aan de kook en voeg hier wat bouillon aan toe. Als het kookt doe je de pasta erin en zet het in de Happy om gaar te worden. Als de pasta gaar is, vang je het vocht op, dit is een lekker soepje vooraf. Giet de doperwten af en meng ze samen met de noten en de doormidden gesneden druiven door de pasta.

6) Broccoli en macaroni met balletjes in kaassaus:

400 g broccoli, 130 g macaroni, 1 zakje 4-kazensaus, 1 pakje vegetarische balletjes, salade

Snijd de broccoli aan schijfjes en leg deze in de liter pan, water erbij en aan de kook brengen. Mijn deksel sluit niet helemaal goed en bij zo’n volle pan doe ik een stuk aluminiumfolie om de pan voordat ik hem in de Happy inpak.

Snijd de balletjes in vieren en breng ze met 3 dl water aan de kook. Roer de saus los in een beker met 3 dl water. Voeg de macaroni bij de balletjes en als dat weer kookt, doe je de saus erbij. Al roerend nog even warm laten worden en inpakken in de Happy. Verdeel de salade over twee bekers.

5) Fusilli met gorgonzola-mascarpone:

200 g fijne fusilli, 300 g snijbonen, 2 vegetarische gehaktballen/bereide gehaktballen, gorgonzola met mascarpone, tomaatjes als salade

Breng de snijbonen met water aan de kook en zet ze te garen in de Happy. Breng in de andere pan 4 dl water aan de kook en voeg het gehakt in stukjes en de fusilli toe. Breng het nogmaals aan de kook en zet ook dit te garen, drie maal de normale kooktijd van de fusilli. Roer tijdens het eten de gorgonzola met mascarpone door het gerecht.

4) Macaroni met Pesto alla Calabrese: 

1 courgette, klein blikje doperwt 140 g uitlekgewicht, gemengde paddestoelen of champignons uit blik/pot, 1 pakje vegetarisch gehakt, potje pesto alla calabrese, 200 g macaroni

Snijd de courgette in stukjes en verdeel ze, evenals de rest van de groente over de twee pannetjes. Voeg per pan 200 ml water toe. Breng de groente aan de kook, voeg de macaroni en het gehakt toe en meng ze met de groente. Een half uur in de Happy laten garen en bij het eten de pesto er naar smaak  doorheen scheppen.

3) Ham/kaasmacaroni met koolrabi:

1 of 2 koolrabi’s, 200 g blokjes ham/vegetarische ham, gemalen Parmezaanse kaas, 200 g macaroni, sla met een sausje

Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes. Breng de koolrabi in water even goed aan de kook en zet daarna weg om te garen. Breng 400 ml water met de blokjes ham aan de kook, doe de macaroni er bij, weer aan de kook brengen en ook wegzetten om te garen. De kaas naar smaak over de macaroni strooien tijdens het eten. Hier past sla met een smeuïg sausje goed bij.

2) Snelle macaroni met tomatensaus in twee pannetjes:

250 g macaroni, kant en klare bal gehakt en/of vegetarisch vlees, potje tomatensaus

Breng 250 ml water aan de kook. Voeg de helft van het, in stukjes gesneden vlees, de macaroni en de saus toe. Even aan de kook brengen en in de Happy zetten om te garen. Het tweede pannetje maak je op dezelfde manier.

Dit snelle en smakelijke gerecht maak je compleet met een salade.

1) Macaroni met boursin:

250 g sperziebonen, 1 rode paprika, 2 tomaten, tofugehakt, 250 g fijne macaroni, pakje boursin

Maak sperziebonen en paprika schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de tomaten in schijven. Breng sperziebonen, paprika en tofugehakt aan de kook. Per pan gaat er 350 ml water bij. Voeg de macaroni toe en breng het weer aan de kook, leg de schijven tomaat in de pannetjes en zet het gerecht in de Happy’s. Na een half uur is het gerecht gaar. De velletjes van de tomaten kun je nu verwijderen en de boursin leg je midden op het gerecht.