Paksoi in kerrieroom

Bij het bereiden van dit gerecht gaat alleen de rijst in de Happy. Als ik rijst voor twee personen maak, gebruik ik een pannetje met een inhoud van een halve liter. Precies genoeg rijst voor één maaltijd.

1 kopje rijst (100 gram), 2 kopjes water

Breng het water aan de kook, voeg de rijst toe, breng nog even aan de kook en laat de rijst gaar worden in de Happy.

Ondertussen maak je het groentegerecht.

 

Je hebt nodig:

1 pakje vegetarische kipstuckjes van de vegetarische slager

1 ui

1 kleine groene paprika

1 teen knoflook

1 paksoi

100 g winterwortel

2 grote tomaten

1 tl sambal

1 el milde kerriepoeder

ongeveer halve deciliter Alpro sojaroom

zwarte peper

 

Maak de groente schoon, ontvel de tomaten en snijd alles, de paksoi niet te fijn.

Bak de kipstuckjes in een braadpan even aan, voeg ui en later knoflook en paprika toe, even meebakken. Voeg de kerrie en sambal toe. Nu gaan de tomatenstukjes in de pan en je zet de warmtebron laag, het deksel op de pan zodat het vocht rustig  vrij kan komen. Leg de winterwortel en de paksoi op het mengsel en laat de groente rustig gaar worden, paar keer omscheppen. Voeg room en beetje peper toe. Serveer de groente met vocht in een diep bord of schaal.

←terug naar Overzicht recepten