Het gebruik van de Happy op reis

De werkwijze:……………

KO 11

Voeg de macaroni bij het kokende water.

KO 15

Breng het geheel nogmaals even goed aan de kook.

KO 17

Zet de pan op de bodem en sluit de pan af met een deksel.

KO 19

Sluit de wand eromheen. Rechtshandigen houden de flap rechts. Zet de Happy op een veilige (kinderen) en gunstige plaats (wind).

KO 44

De gaar-tijd is 3 maal de gangbare kooktijd.

KO 46

De macaroni is klaar voor gebruik. Al het water is opgenomen.

Het principe van koken met een Happy is: je brengt iets even goed aan de kook en zet het daarna weg om gaar te worden. De tijd dat een product nodig heeft om gaar te worden, is drie maal de normale kooktijd.

Groente, aardappelen, eieren, grove pastasoorten en spaghetti kook je in ruim water.  Fijne pastasoorten, rijst, bulgur, couscous kook je in afgepast water.

De verhoudingen zijn:

fijne pastasoorten = 1:2 (voor 2 personen, 200 g macaroni/400 ml water)

rijst = 1:2  (voor 2 personen, halve beker rijst/1 beker water)

bulgur = 1:2 (voor 2 personen, halve beker bulgur/1 beker water)

couscous = 1:1,5 (voor 2 personen, halve beker couscous/1 beker water)

Klein gesneden bereid vlees of een vegetarische vleesvervanger kun je toevoegen wanneer je in afgepast water iets kookt, de smaak blijft in het gerecht doordat je geen water afgiet. Ook kun je het bereid vlees of de vegetarische vleesvervanger, al dan niet met een saus, inpakken in aluminiumfolie en bovenop een te bereiden product leggen.

Dit is de basis, voor meer inspiratie: Recepten voor de Happy op reis

 

Tips:

Wanneer de ondergrond niet glad is, bijvoorbeeld gras, leg dan de top met daarop de bodem neer. Sluit de wand. Neem nu de top eronder weg en sluit de Happy af.

Het is handig om bij al je pannen een deksel te hebben. Heb je deze niet dan kun je eens kijken bij een kringloopwinkel. Daar kun je vast een passend lichtgewichtdekseltje vinden.

Wanneer je uit de Happy wilt eten, ga je als volgt te werk: Leg de wand neer en sluit hem. Doe de top er vanaf de bovenkant in. Zet de pan op een fijne hoogte. Onder is ruimte om de Happy in de hand te houden.

 

Het onderhoud:

Je kunt alleen de hoezen maar ook de gehele Happy in de wasmachine wassen. Droog de polyether tot in de kern na een wasbeurt. Na een wasbeurt krijg je de stroeve polyetherwand op de volgende manier gemakkelijk in de hoes: doe de polyetherwand in een pedaalemmerzak, trek de polyetherwand met de pedaalemmerzak in de hoes en trek vervolgens de pedaalemmerzak weer uit de hoes.

Bewaar de Happy, als je niet op reis bent, schoon en uitgevouwen op een droge plaats

 

Afmeting, gewicht en isolatiewaarde:

Een Happy gemaakt voor een 1,5 liter pan weegt:  2 cm dik polyether: 210 g.

 

 

Als er nog vragen zijn, dan zijn er de pagina’s: Gestelde vragen over de Happy op reis  en Contact