Kerrierijst met broccoli

2 porties

pan minimaal 1,5 liter inhoud

 

2 eetlepels olie

100 g ui

200 g broccoli

1 kleine groene paprika (100 gram)

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel sambal

2 dl water

1 dl romige kokosmelk

120 g witte parboiled rijst (AH)

30 g rozijnen

2 eieren

pittige cassave kroepoek

100 g winterpeen

 

Pel de ui en snijd deze aan stukjes. Maak de broccoli en de paprika schoon en snijd ze eveneens aan stukje. Doe de olie in de pan en fruit de ui, fruit later de paprika even mee. Roer de kerrie en de sambal erdoorheen.

Schenk het water en de kokosmelk erbij. Voeg de broccoli, rijst en de rozijnen toe, breng alles aan de kook en zet de pan in de Happy. Neem als gaartijd 3 maal de normale kooktijd van de rijst, in dit geval ongeveer 25 minuten.

Kook de eieren hard en rasp de wortel. Serveer het gerecht met de cassave kroepoek.

←terug naar Rijst- en graangerechten

←terug naar Overzicht recepten