Jachtschotel

2 porties

pan minimaal 1,2 liter inhoud

wok

 

200 g ui

300 gram vrij vastkokende aardappelen

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel sambal

2,5 deciliter water

30 gram risottorijst (AH excellent)

 

150 g kastanjechampignons

150 g spitskool

200 g Elstar appels, geschild gewogen

1 bakje (180 gr) tofu roerbakgehakt

2 eetlepels boter

zwarte peper

nootmuskaat

 

Snijd de geschilde aardappels en ui in stukjes. Smoor de ui in de olie. Roer de afgestreken eetlepel kerriepoeder en sambal erdoor. Voeg de aardappels, risotto en het water toe. Zet de pan in de Happy om te garen.

Snijd de spitskool fijn, snijd de appels in blokjes en de champignons in stukjes. Wanneer het aardappel/rijstmengsel gaar is kan de wok verwarmt worden. Bak de champignons en de tofu in de boter. Voeg de fijngesneden spitskool toe en laat deze bijtgaar worden. Voeg daarna de appelblokjes toe en laat deze net aan gaar worden. Schep het aardappel/rijstmengsel en wat zwarte peper en nootmuskaat erdoor.

←terug naar Aardappelgerechten

←terug naar Overzicht recepten