Jachtschotel

2 porties

Ik maak dit in een pan met een inhoud van 1,5 liter

koekenpan

 

150 g ui

300 gram vrij vastkokende aardappelen

2 eetlepels olijfolie

1/2 eetlepel milde kerriepoeder

1/2 theelepel sambal

2,5 deciliter water

30 gram risottorijst (AH excellent)

 

150 g kastanjechampignons

150 g spitskool

150 g Elstar appels, geschild gewogen

vegetarische rundvleesstuckjes

2 eetlepels boter

zwarte peper

nootmuskaat

 

Snijd de geschilde aardappels en ui in stukjes. Smoor de ui in de olie. Roer de afgestreken eetlepel kerriepoeder en sambal erdoor. Voeg de aardappels, risotto en het water toe. Zet de pan in de Happy om te garen.

Snijd de spitskool fijn, snijd de appels in blokjes en de champignons in stukjes. Wanneer het aardappel/rijstmengsel gaar is kan de koekenpan verwarmt worden. Bak de champignons en de tofu in de boter. Voeg de fijngesneden spitskool toe en laat deze bijtgaar worden. Voeg daarna de appelblokjes toe en laat deze net aan gaar worden. Schep het aardappel/rijstmengsel en een beetje zwarte peper en nootmuskaat erdoor.

←terug naar Overzicht recepten