Jachtschotel

2 porties

pan minimaal 1,2 liter inhoud

wok, hapjes- of koekenpan

 

300 gram vrij vastkokende aardappelen

30 gram risottorijst (AH excellent)

200 gram ui

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel sambal

2 eetlepels boter

150 gram kastanjechampignons

1 bakje (180 gr) tofu roerbakgehakt

150 gram spitskool

200 gram Elstar appels, geschild gewogen

zwarte peper

nootmuskaat

2,5 deciliter water

 

Snijd de geschilde aardappels in stukjes. Snijd de ui in stukjes en smoor ze in 2 eetlepels olie. Roer de afgestreken eetlepel kerriepoeder en het theelepeltje sambal erdoor. Voeg de aardappels, risotto en het water toe. Zet de pan in de Happy om te garen.

Snijd de spitskool fijn, snijd de appels in blokjes en de champignons in stukjes. Wanneer het aardappel/rijstmengsel gaar is kan de wok, hapjes- of koekenpan verwarmt worden. Bak de champignons en de tofu in de boter. Voeg de fijngesneden spitskool toe en daarna de appelblokjes. Bak ze net aan gaar. Schep het aardappel/rijstmengsel, wat zwarte peper en nootmuskaat erdoor.

←terug naar Aardappelgerechten

←terug naar Overzicht recepten