Groentesoep

4 porties

pan met inhoud van 2 liter

 

100 g ui

100 g bleekselderij

100 g winterpeen of 50 g peen en 50 g rode paprika

100 g  sperziebonen, doperwten of spruiten

100 g champignons

100 g broccoli of bloemkool

2 el olijfolie

1 mespunt gemberpoeder

1 mespunt kurkuma

1 mespunt zwarte peper

1/2 tl pikante paprikapoeder

1 el Italiaanse kruiden

eventueel verse peterselie

1 groentebouillonblokje voor 0,5 liter

1 tl marmite

7,5 dl water

 

Maak de groentes schoon, snijd ze fijn.

Fruit de ui in de olie, voeg de andere groentes toe en smoor ze even mee. Doe de kruiden, het water, bouillon en de marmite erbij, breng het aan de kook en zet de soep een uurtje in de Happy. De eventuele verse peterselie roer je er op het laatst door.

←terug naar Overzicht recepten