Het ontstaan van de Happy

In 2009 zijn we een half jaar te voet onderweg geweest. Een tentje, slaapzakken, matjes, benzinebrander, twee pannetjes en alle andere noodzakelijke spullen mee in de rugzak. Benzine tanken aan de pomp in de twee kleine voorraadflessen was niet toegestaan, het lukte altijd wel weer, maar bracht wel spanning met zich mee.

Op korte vakanties hebben we een gasbrander in gebruik. Met de fiets is het gemakkelijker om een verkooppunt te bereiken waar ze gas verkopen. Toch is het vaak een hele speurtocht. Tijd steken in een zoektocht naar het juiste busje is geen hobby van ons, zodoende zijn we een manier gaan zoeken om minder gas te verbruiken en toch niet te hoeven bezuinigen op warm water voor koffie en thee en de kwaliteit van de warme maaltijd.

Het eerste idee was de aanschaf van een windscherm. Enthousiast geworden over de snelheid waarmee het water aan de kook kwam, heeft ons verder aan het denken gezet. “De hooikist voor thuis, echt een kist gevuld met isolerend materiaal, was bij mij bekent vanuit het kookboek van Vreni de Jong en Irmela Kelling, Gezond Lekker Eten. In die vorm neem je hem niet mee op reis, maar in een andere vorm misschien wel…”

Thuis gekomen heb ik de naaimachine gepakt en heb ik een eerste ontwerp gemaakt. Nieuwsgierig zijn we gaan experimenteren met kooktijden en de mogelijkheden, nog meer over de vorm gaan nadenken en zo is de Happy ontstaan.

Later op de fietstocht naar Parijs is happykoken echt onderweg uitgeprobeerd. Wij waren zeer tevreden, iets om mee door te gaan en te delen met andere wandelaars en fietsers.

3 (2)