Bulgur met doperwten

2 porties

pan minimaal 1,5 l inhoud

 

50 g ui

200 g doperwten

100 g kastanjechampignons

2 el olie

1 el kerriepoeder

snufje chilipoeder

zwarte peper

1,5 dl water

1 dl Alpro cuisine

100 g bulgur

 

Pel de ui en snijd deze aan stukjes, maak  de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Smoor de ui in de olie, doe daarna de champignons erbij. Voeg de kruiden, de doperwten en 1,5 dl water toe. Breng dit aan de kook.

Na een minuut of drie voeg je de bulgur en de room toe en breng je het nogmaals aan de kook, daarna kan het gerecht in de Happy verder gaar worden in ongeveer een half uur.

Bij dit gerecht past een rauwkostsalade van witlof, rode puntpaprika met avocado en gebakken gemarineerde vegetarische ‘kipstukjes’. (marinade van sojasaus, chilisaus extra hot en gembersiroop)

←terug naar Overzicht recepten