Bloemkool met rijst

2 porties

pan minimaal 1,5 liter inhoud

1 wok of koekenpan

 

2 eetlepels olie

75 g ui

1 teen knoflook

1 theelepel sambal

4 cm gember van 1 cm doorsnee

300 g bloemkool

60 g mais (uit blik)

100 g rijst (witte rijst, parboiled AH)

100 ml romige kokosmelk

2 dl water

2 eetlepels olie

125 g tempeh

1 eetlepel gehakte peterselie (ongeveer 6 takjes)

150 g komkommer

8 amsterdamse uitjes

1 eetlepel oven roasted pinda’s

 

Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Schil de gember en hak hem fijn. Maak kleine roosjes van de bloemkool en snijd de stronk en de steeltjes in stukjes.

Fruit de ui in 2 eetlepels olie, fruit de knoflook en later de gember even mee. Roer de sambal erdoor.

Voeg de bloemkool, rijst, kokosmelk, mais en 2 dl water toe. Breng het geheel aan de kook en zet de pan 25 minuten in de Happy om te garen.

 

Snijd de komkommer en de uitjes en leg ze op de borden, garneer met de pinda’s.

 

Hak de peterselieblaadjes fijn. Snijd de tempeh in plakjes van 3 millimeter en daarna in stukjes van 2 centimeter.

Bak de tempeh op een matige vuur bruin. Meng de gare rijst/bloemkoolmengsel door de tempeh en schep de peterselie erdoor.

←terug naar Rijst- en graangerechten

←terug naar Overzicht recepten