Bloemkool met rijst

2 porties

Ik maak dit in een pan met een inhoud van 1,5 liter

koekenpan

 

2 el olie

75 g ui

1 teen knoflook

4 cm gember van 1 cm doorsnee

1 tl sambal

300 g bloemkool

70 g mais (uit blik)

100 g rijst (witte rijst, parboiled AH)

100 ml romige kokosmelk

2 dl water

 

2 el olie

125 g tempeh

1 el gehakte peterselie (ongeveer 8 takjes)

150 g komkommer

8 amsterdamse uitjes

1 eetlepel oven roasted pinda’s

 

Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Schil de gember en hak hem fijn. Maak  roosjes van de bloemkool (kleine roosjes als je van zachte bloemkool houdt en wat grotere als je van bloemkool  houdt die niet zo gaar is) en snijd  de steeltjes in stukjes.

Fruit de ui in 2 eetlepels olie, fruit de knoflook en later de gember even mee. Roer de sambal erdoor.

Voeg de bloemkool, rijst, kokosmelk, mais en 2 dl water toe. Breng het geheel aan de kook en zet de pan 30 minuten in de Happy om te garen.

Snijd de komkommer en de uitjes en leg ze op de borden, garneer met de pinda’s.

Hak de peterselieblaadjes fijn. Snijd de tempeh in plakjes van 3 millimeter en daarna in stukjes van 2 centimeter.

Bak de tempeh op een matige vuur bruin. Meng de gare rijst/bloemkoolmengsel door de tempeh en schep de peterselie erdoor.

←terug naar Overzicht recepten