Aspergesoep

4 grote porties

pan minimaal 3 liter inhoud

blender of staafmixer

eventueel een zeef

 

750 g (goedkope) asperges

25 g margarine

4 eetlepels bloem

7,5 dl bouillon

eventueel beetje zout

snufje peper

 

Was en schil de asperges. Snijd een klein stukje van de onderkant. Snijd de asperges in tweeën.

Doe schillen, onderkanten en de asperges in een pan, voeg 7,5 dl bouillon toe. Breng dit aan de kook en zet het één uur of langer in de Happy.

Vang het vocht op, doe de schillen en stengels in een vergiet.

(Als je de aspergepuree door een zeef wilt wrijven moet je wat van het vocht achterhouden)

Smelt 25 g boter in de pan, roer er 4 eetlepels bloem door, even laten garen zonder dat het bruin wordt. Doe het vocht er in delen bij.

De bovenste delen van de asperges snijd je aan kleine stukjes.

De onderste stukken maak je fijn met de blender of staafmixer (als je te dun geschild hebt, kun je de puree ook nog door een zeef wrijven met het aspergevocht wat je achter hebt gehouden).

De schillen en de onderkanten gooi je weg.

Doe de aspergepuree, de gesneden stukjes en een klein beetje peper (eventueel een beetje zout) bij de soep en breng de soep op temperatuur.

←terug naar Overzicht recepten