Aspergesoep

4 porties

pan minimaal 3 liter inhoud

blender of staafmixer

 

1000 g asperges

25 g margarine

4 eetlepels bloem

1 bouillonblokje voor 500 ml

eventueel beetje zout

snufje peper

snufje nootmuskaat

 

Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant. Snijd de asperge in tweeën.

Doe schillen, onderkanten en de asperges in een pan, voeg 750 liter water, het bouillonblokje. Breng dit aan de kook en zet het één uur of langer in de Happy.

Vang het vocht op, doe de schillen en stengels in een vergiet .

Smelt 25 g boter in de pan, roer er 4 eetlepels bloem door, even laten garen zonder dat het bruin wordt. Doe het vocht er in delen bij.

De bovenste delen van de asperges snijd je aan kleine stukjes.

De onderste stukken maak je fijn met de blender of staafmixer.

De schillen en de onderkanten gooi je weg.

Doe de aspergepuree, de gesneden stukjes en een klein beetje peper en nootmuskaat (en eventueel een beetje zout) bij de soep en breng de soep op temperatuur.

←terug naar Soepen

←terug naar Overzicht recepten