Smeuïge aardappels

2 porties

pan minimaal 1,2 liter inhoud

wok, hapjes- of koekenpan

 

300 gram vrij vastkokende aardappelen

30 gram risottorijst (AH excellent)

200 gram ui

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel sambal

2 eetlepels boter

150 gram kastanjechampignons

200 gram Elstar appels, geschild gewogen

200 gram Chinese kool

zwarte peper

nootmuskaat

75 gram brie

2,5 deciliter water

 

Snijd de geschilde aardappels in stukjes. Snijd de ui in stukjes en smoor ze in 2 eetlepels olie. Roer de afgestreken eetlepel kerriepoeder en het theelepeltje sambal erdoor. Voeg de aardappels, risotto en het water toe. Zet de pan in de Happy om te garen.

Snijd de Chinese kool fijn, snijd de appels in blokjes, de champignons in stukjes en de brie in plakjes. Wanneer het aardappel/rijstmengsel gaar is kan de wok, hapjes- of koekenpan verwarmt worden. Bak de champignons in de boter. Voeg eerst de appel en daarna de fijngesneden kool toe en bak ze net aan gaar. Schep het aardappel/rijstmengsel, wat zwarte peper en nootmuskaat erdoor. Verdeel het over de borden en leg de brie erop.

←terug naar Aardappelgerechten

←terug naar Overzicht recepten