Aardappels met gehackt, spinazie en wortelrauwkost

Een maaltijd voor twee personen

 

pan met een inhoud van 1,5 liter inhoud

2 el olie

300 g vastkokende aardappelen bijvoorbeeld Bildtstar

50 g risottorijst

200 g ui

1 el kerriepoeder

peper

eventueel snufje cayennepeper

200 g rul gehackt van de vegetarische slager

3,5 dl water

 

150 g winterpeen

 

400 g spinazie

1 el boter

nootmuskaat

zwarte peper

1 el paneermeel

2 hardgekookte eieren (eventueel)

 

Schil de aardappelen, pel de ui. Snijd de aardappelen en de uien in stukjes.

Verwarm de olie en fruit de ui. Roer de kerrie erbij en voeg aardappelen, gehackt en  water toe. Als het geheel kookt roer je de rijst erdoor, breng het nog even aan de kook en zet de pan een half uur in de Happy.

 

Schil de peen en rasp hem op de fijne rasp.

 

Doe de gewassen spinazie met een beetje water in een kookpan en kook hem een paar minuten. Maak de spinazie na het koken fijn op de snijplank of in de keukenmachine. Doe de eetlepel boter in de pan, schep de spinazie, kruiden en paneermeel erdoor. Garneer met de eieren.

←terug naar Overzicht recepten