Aardappel-zuurkoolgerecht met kaas

2 porties

pan minimaal 1,5 liter inhoud voor het aardappelmengsel

 

150 gram ui

300 gram vrij vastkokende aardappelen (Bildstar)

30 gram risottorijst (AH excellent)

2 eetlepels olijfolie

1 kleine eetlepel kerriepoeder

1 theelepel sambal

2,5 deciliter water

350 gram zuurkool

klein blikje ananas

125 gram belegen kaas in kleine blokjes

zwarte peper uit de molen

 

Snijd de geschilde aardappels in stukjes. Snijd de gepelde ui in stukjes en smoor de ui glazig in 2 de olie. Roer de kerriepoeder en de sambal erdoor. Voeg de aardappel, risottorijst en water toe. Breng het even goed aan de kook en zet de pan daarna een half uur in de Happy.

Snijd de zuurkool een beetje fijner en doe ze samen met de stukjes ananas inclusief vocht in een pan. Voeg nog een klein beetje water toe en stoof de zuurkool gaar.

Schep de kaas door de gegaarde aardappels. Schep dit op de borden, verdeel de afgegoten zuurkool hierop en maal met de pepermolen wat zwarte peper over het gerecht.

←terug naar Aardappelgerechten

terug naar Overzicht recepten