2 porties
pan minimaal 1,5 liter inhoud voor het aardappelmengsel
150 gram ui
350 gram vrij vastkokende aardappelen (Bildstar)
50 gram risottorijst (AH excellent)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel sambal
2,5 deciliter water
350 gram zuurkool
klein blikje ananas
125 gram belegen kaas in kleine blokjes
zwarte peper uit de molen
Snijd de geschilde aardappels in stukjes. Snijd de gepelde ui in stukjes en smoor de ui glazig in 2 de olie. Roer de kerriepoeder en de sambal erdoor. Voeg de aardappel, risottorijst en water toe. Breng het even goed aan de kook en zet de pan daarna een half uur in de Happy.
Snijd de zuurkool een beetje fijner en doe ze samen met de stukjes ananas inclusief vocht in een pan. Voeg nog een klein beetje water toe en stoof de zuurkool gaar.
Schep de kaas door de gegaarde aardappels. Schep dit op de borden, verdeel de afgegoten zuurkool hierop en maal met de pepermolen wat zwarte peper over het gerecht.
←terug naar Overzicht recepten