Aardappel in rode linzensaus met zuurkool

2 porties

pan minimaal 1,5 liter inhoud

 

150 g ui

150 g kastanjechampignons

75 g winterpeen

1 groene blokpaprika (120 g)

350 g vrij vastkokende aardappelen (Bildstar)

100 g rode linzen

200 g zuurkool

25 g boter

1 theelepel sambal

2 eetlepels zoete chilisaus

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel marmite

5 kruidnagels

1 laurierblad

mespunt zwarte peper

mespunt nootmuskaat

200 g zuurkool naturel

 

Snijd de schoongemaakte ui, aardappel en paprika in stukjes, de winterpeen moet wat fijner, de champignons kunnen in vieren.

Smelt de boter in de pan en smoor de ui, daarna gaat eerst de paprikastukjes en vervolgens de champignons en als laatste de winterpeen erbij.

Schep de sambal erdoor. Giet 3 dl heet water over het groentemengsel.

De aardappels, linzen, chilisaus, sojasaus, marmite en kruiden kunnen toegevoegd worden en het geheel moet even goed aan de kook gebracht worden, daarna kan de pan in de Happy gezet worden om ruim een half uur te garen.

Snijd de zuurkool wat fijner en kook deze in een beetje water ongeveer 10 minuten in een andere pan.

Als de pan uit de Happy kan, verwijder je het laurierblad en de kruidnagels, schep het gerecht even door en verdeel het over twee borden. Leg de afgegoten zuurkool op het midden van het gerecht.

 

←terug naar Aardappelgerechten

←terug naar Overzicht recepten